Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou
Ingredience
Balsamico ocet |
20 ml |
Brusinková omáčka |
50 ml |
Chléb Pita |
4 krajíc |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr třtinový |
50 g |
Jablečná omáčka |
50 ml |
Olej olivový |
20 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
2 ks |
Salát hlávkový |
100 g |
Salát ledový |
100 g |
Sůl |
5 g |
Vepřové maso pečené |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy dáme nakrájené saláty, pažitku a rajčata. Vše pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme.
- Do hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou omáčku, balsamikový ocet a třtinový cukr, mírně osolíme a opepříme. Směs zvolna vaříme 5 minut a poté necháme vychladnout.
- Předem upečené maso rozkrájíme, rozložíme na placky, přelijeme omáčkou a přidáme salátovou směs.
- Zavineme a podáváme.