Vepřová roláda s brusinkovou omáčkou

Ingredience


Balsamico ocet 20 ml
Brusinková omáčka 50 ml
Chléb Pita 4 krajíc
Citronová šťáva 20 ml
Cukr třtinový 50 g
Jablečná omáčka 50 ml
Olej olivový 20 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 2 ks
Salát hlávkový 100 g
Salát ledový 100 g
Sůl 5 g
Vepřové maso pečené 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy dáme nakrájené saláty, pažitku a rajčata. Vše pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a promícháme.
  2. Do hrnce nalijeme brusinkovou a jablečnou omáčku, balsamikový ocet a třtinový cukr, mírně osolíme a opepříme. Směs zvolna vaříme 5 minut a poté necháme vychladnout.
  3. Předem upečené maso rozkrájíme, rozložíme na placky, přelijeme omáčkou a přidáme salátovou směs.
  4. Zavineme a podáváme.