Polévka se švestkami, zelím a fazolemi

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Fazole 0.5 kg
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Švestky sušené 0.5 kg
Voda pitná 3 l
Zelí kysané 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat.
  2. Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené.
  3. V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut.
  4. Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut.
  5. Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji.
  6. Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku.