Polévka se švestkami, zelím a fazolemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Fazole |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Švestky sušené |
0.5 kg |
Voda pitná |
3 l |
Zelí kysané |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat.
- Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené.
- V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut.
- Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut.
- Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji.
- Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku.