Rýžový trhanec se skořicí

Ingredience


Cukr krupice 30 g
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 750 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Rýže loupaná 125 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.
  2. Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.
  4. Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.