Rýžový trhanec se skořicí
Ingredience
Cukr krupice |
30 g |
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
750 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Rýže loupaná |
125 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži vsypeme do mléka, přidáme cukr, sůl a zvolna vaříme 35 minut.
- Vejce smícháme s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou. Vmícháme do uvařené rýže.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme rýžovou směs a uhladíme. Pod pokličkou pečeme asi 8 minut, obrátíme a pečeme ještě 5 minut. Trhanec vidličkou rozdělíme na kousky, přidáme máslo a za stálého míchání dozlatova opečeme.
- Rýžový trhanec podáváme horký, posypaný moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.