Vepřový steak na toastovém chlebu

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Cibulka jarní 2 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mozzarella 125 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 350 g
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme.
  2. V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme.
  3. Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.