Vepřový steak na toastovém chlebu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mozzarella |
125 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
350 g |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme.
- V pánvi na rozehřátém másle opékáme plátky asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme stranou. Do výpeku vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a vše ještě osmahneme.
- Toastový chléb nasucho opečeme a na krajíčky rozdělíme žampiony a maso. Obložíme plátky mozzarelly a zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.