Vafle cappuccinové
Ingredience
Cappuccino instantní |
35 g |
Čokoláda hořká |
40 g |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
40 g |
Droždí |
5 g |
Jogurt bílý |
75 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Šlehačka ve spreji |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít.
- Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, sůl, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Jednu porci instantní kávy cappuccino rozkvedláme v jogurtu, přisypeme moučkový cukr a vše přimícháme do těsta. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a necháme chvilku kynout.
- Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme z těsta křupavé vafle. Rozdělíme je na porce, upravíme na talířky a ozdobíme šlehačkou s čokoládovými hoblinkami.