Vafle cappuccinové

Ingredience


Cappuccino instantní 35 g
Čokoláda hořká 40 g
Cukr moučkový 30 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 40 g
Droždí 5 g
Jogurt bílý 75 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 200 g
Šlehačka ve spreji 120 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít.
  2. Do mísy nasypeme mouku, vanilkový cukr, sůl, přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto. Jednu porci instantní kávy cappuccino rozkvedláme v jogurtu, přisypeme moučkový cukr a vše přimícháme do těsta. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a necháme chvilku kynout.
  3. Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme z těsta křupavé vafle. Rozdělíme je na porce, upravíme na talířky a ozdobíme šlehačkou s čokoládovými hoblinkami.