Vafle s nugátem

Ingredience


Anýz mletý 5 g
Cukr moučkový 50 g
Cukr skořicový 10 g
Kypřicí prášek do pečiva 3 g
Mandarinky 80 g
Máslo čerstvé 100 g
Med včelí 40 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Nugát světlý 100 g
Tuk 10 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme máslo, přidáme med, cukr a vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, mletý anýz, skořicový cukr, přilijeme trochu vody a vypracujeme těsto na vafle.
  2. Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
  3. Hotové vafle rozdělíme na dezertní talířky, pomažeme nugátovým krémem a ozdobíme dílky mandarinek.