Vafle mandlové
Ingredience
Cukr moučkový |
40 g |
Droždí |
5 g |
Kandované ovoce |
80 g |
Mandle |
80 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.
- Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.