Vafle mandlové

Vafle mandlové - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Droždí 5 g
Kandované ovoce 80 g
Mandle 80 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 100 g
Sůl 1 špetka
Tuk 10 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a dáme na teplé místo vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme vejce, máslo a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme kvásek a těsto necháme několik minut vykynout.
  2. Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky, posypeme drcenými mandlemi a kandovaným ovocem. Ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.