Palačinky s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Hroznové víno 500 g
Jogurt bílý 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko - podmáslí 175 ml
Mouka pšeničná celozrnná 50 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, cukr, špetku soli, přilijeme podmáslí a vymícháme hladké těsto na palačinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto necháme pár minut odpočinout.
  2. Kuličky hroznového vína rozdělíme na dvě hromádky. Jednu hromádku propasírujeme přes jemné sítko, zbavíme se tím slupek a zrníček. Hroznovou dřeň rozmícháme s jogurtem a citronovou šťávou.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo a usmažíme na něm čtyři palačinky. Rozdělíme je na talíře, pomažeme vinnou směsí, zavineme, ozdobíme kuličkami hroznového vína z druhé hromádky a ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.