Palačinky s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Hroznové víno |
500 g |
Jogurt bílý |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko - podmáslí |
175 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, cukr, špetku soli, přilijeme podmáslí a vymícháme hladké těsto na palačinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto necháme pár minut odpočinout.
- Kuličky hroznového vína rozdělíme na dvě hromádky. Jednu hromádku propasírujeme přes jemné sítko, zbavíme se tím slupek a zrníček. Hroznovou dřeň rozmícháme s jogurtem a citronovou šťávou.
- V pánvi rozehřejeme máslo a usmažíme na něm čtyři palačinky. Rozdělíme je na talíře, pomažeme vinnou směsí, zavineme, ozdobíme kuličkami hroznového vína z druhé hromádky a ihned podáváme, dokud jsou ještě teplé.