Houbové sněhové koblížky

Ingredience


Hříbky čerstvé 300 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Olej slunečnicový 0.5 dl
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 2 špetka
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.
  2. V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.
  3. V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.
  4. V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.