Houbové sněhové koblížky
Ingredience
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
2 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé hřiby očistíme, omyjeme, necháme odkapat nebo je ubrouskem osušíme. Pak je nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a promícháme je.
- V pánvi si rozpálíme máslo a hříbky krátce orestujeme. Vyjmeme je z omastku a necháme na papírovém ubrousku vychladnout.
- V míse si vyšleháme bílky na tuhý sníh, který ochutíme citronovým pepřem a 2 špetkami mořské soli. Žloutky smícháme s moukou a přidáme je ke sněhu z bílků. Pak přidáme vychladlé hříbky a vše lehce promícháme.
- V pánvi si rozpálíme olej, lžicí nabíráme houbovou směs a koblížky usmažíme z obou stran dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.