Francouzská pražma

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Citrony 1 ks
Olej olivový 7 polévková lžíce
Olivy černé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 20 g
Petržel - nať 20 g
Pražma 1200 g
Šťáva citrónová 40 ml
Sůl 5 g
Fenykl sladký - hlíza 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu.
  2. Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
  3. Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě.