Francouzská pražma
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
7 polévková lžíce |
Olivy černé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Petržel - nať |
20 g |
Pražma |
1200 g |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Sůl |
5 g |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájený fenykl a za stálého míchání 2–3 minuty zvolna smažíme, až zelenina změkne, ale nemění barvu.
- Zeleninu dáme do zapékací mísy a na ni naklademe ryby. Posypeme olivami a petrželovou natí, pokapeme citronovou šťávou a zbylým olejem. Mísu volně překryjeme alobalem a dáme na 20 minut péci do předehřáté trouby při 200 °C.
- Alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut, až je ryba dobře propečená. Před podáváním ozdobíme výsečemi citronu a snítkami petrželové natě.