Terina se sladkou paprikou

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Chléb celozrnný pšenično-žitný 500 g
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Bagoss 260 g
Sýr Ricotta 250 g
Vejce slepičí 3 ks
Bazalka 2 polévková lžíce
Cibulka jarní 3 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.
  2. V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.
  3. Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.
  4. Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.