Terina se sladkou paprikou
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
500 g |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Bagoss |
260 g |
Sýr Ricotta |
250 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 115 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Troubu předehřejeme na 190 ˚C a vymažeme si máslem pečicí papír na formu. Asi půl kilového chleba a polovinu červené a žluté papriky zbavené semínek nakrájíme na kostičky a dáme stranou, zbylé papriky nakrájíme na větší kousky.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme kousky papriky a chilli papriku, přikryjeme a dusíme 20 minut dokud nebudou měkké, pak je rozmixujeme v mixéru a propasírujeme přes cedník. Smícháme ricottu, sýr bagoss, hořčici, sůl, vejce, vmícháme kaši a papriku nakrájenou na kostičky. Směs nalijeme do chlebové formy, přikryjeme pečicím papírem a postavíme formu do pekáče.
- Pekáč do poloviny naplníme vodou a vaříme 95 minut. Po 95 minutách necháme chladnout a na hodinu dáme terinu do lednice. Poté ji vyklopíme na talíř a sloupneme pečicí papír.
- Smícháme suroviny na vinaigrette: 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce oleje, 1 špetku soli, 1 špetku pepře, 3 lžíce jarní cibulky a 2 lžíce nakrájené čerstvé bazalky. Vše promícháme a polijeme terinu, nakrájíme na plátky.