Moravský nákyp se sladkým sněhem

Ingredience


Čokoláda hořká 60 g
Cukr moučkový 200 g
Mandle 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Ořechy vlašské 100 g
Pomerančová kůra 60 g
Vaječný bílek slepičí 8 ks
Vaječný žloutek slepičí 7 ks
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hrubá 15 g
Cukr moučkový 200 g
Ořechy vlašské 20 g
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
  3. Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.