Moravský nákyp se sladkým sněhem
Ingredience
Čokoláda hořká |
60 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Mandle |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pomerančová kůra |
60 g |
Vaječný bílek slepičí |
8 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
7 ks |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mouka pšeničná hrubá |
15 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Ořechy vlašské |
20 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cukr prosejeme, smícháme se žloutky a třeme cca 15 minut. Poté přidáme najemno nasekanou pomerančovou kůru, nasekané ořechy, strouhané, neloupané mandle, nastrouhanou čokoládu a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a zvolna upečeme dozlatova. Potřeme sladkým sněhem, posypeme nasekanými ořechy, na 2 minuty vložíme zpět do horké trouby. Necháme vychladnout a podáváme.
- Na krém ušleháme z bílků tuhý sníh, do něj zašleháme po lžičkách 50g cukru a poté zlehka vmícháme zbylý cukr.