Jablíčkový nákyp s mandlemi
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
500 g |
Mandle |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
160 g |
Rozinky tmavé |
50 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 30 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, na tenké plátky nakrájená jablka, na nudličky nakrájené loupané mandle a rozinky. Zlehka promícháme.
- Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě pečeme cca 60 minut. Hotový nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.