Jablíčkový nákyp s mandlemi

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 20 g
Jablka 500 g
Mandle 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 160 g
Rozinky tmavé 50 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 30 minut. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, na tenké plátky nakrájená jablka, na nudličky nakrájené loupané mandle a rozinky. Zlehka promícháme.
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě pečeme cca 60 minut. Hotový nákyp vyklopíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.