Roláda s řeřichou a eidamem
Ingredience
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
85 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cibule |
4 ks |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr krémový |
210 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Zapneme troubu na 200 ˚C a pekáč si vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem a posypeme ho 1 lžící eidamu.
- Smícháme řeřichu a vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do pekáče a pečeme 6 minut dokud vejce neztuhnou, pak pekáč vyndáme a necháme 6 minut chladnout a potom zase posypeme zbývajícím eidamem přikryjeme pečicím papírem na 35 minut a dáme stranou, dokud nevychladne.
- Mezitím připravíme náplň. Smícháme měkký sýr, mléko, řeřichu, sůl, pepř, nakrájenou cibuli.
- Vychladlé těsto vyklopíme na vál, sloupneme z něj papír a potřeme náplní. Srolujeme do rolády a dáme na 20 minut do lednice. Po uplynutí 20 minut roládu nakrájíme na plátky.