Roláda s řeřichou a eidamem

Ingredience


Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 85 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
Cibule 4 ks
Mléko plnotučné 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 80 g
Sůl 1 špetka
Sýr krémový 210 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapneme troubu na 200 ˚C a pekáč si vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem a posypeme ho 1 lžící eidamu.
  2. Smícháme řeřichu a vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do pekáče a pečeme 6 minut dokud vejce neztuhnou, pak pekáč vyndáme a necháme 6 minut chladnout a potom zase posypeme zbývajícím eidamem přikryjeme pečicím papírem na 35 minut a dáme stranou, dokud nevychladne.
  3. Mezitím připravíme náplň. Smícháme měkký sýr, mléko, řeřichu, sůl, pepř, nakrájenou cibuli.
  4. Vychladlé těsto vyklopíme na vál, sloupneme z něj papír a potřeme náplní. Srolujeme do rolády a dáme na 20 minut do lednice. Po uplynutí 20 minut roládu nakrájíme na plátky.