Nákyp s punčovým krémem
Ingredience
Citronová kůra |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Punč |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Cukr moučkový |
40 g |
Mouka rýžová |
10 g |
Punč |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.125 l |
Sůl |
0.5 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.
- Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.
- Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.