Nákyp s punčovým krémem

Ingredience


Citronová kůra 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Punč 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Cukr moučkový 40 g
Mouka rýžová 10 g
Punč 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.125 l
Sůl 0.5 špetka
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.
  3. Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.
  4. Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.