Bramborová pizza se sardelemi

Ingredience


Brambory 750 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Mozzarella 300 g
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Olivy černé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 750 g
Sardelové řezy 10 ks
Sůl 1 špetka
Voda pitná 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.
  2. Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.
  3. Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.
  4. Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.
  5. Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.