Bramborová pizza se sardelemi
Ingredience
Brambory |
750 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Mozzarella |
300 g |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
750 g |
Sardelové řezy |
10 ks |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.
- Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.
- Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.
- Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.
- Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.