Affolternská kaše
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mléko polotučné |
0.4 l |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
0.2 l |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory uvaříme ve vodě s lžičkou soli doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a smetanu, okořeníme muškátovým oříškem a dochutíme solí.
- V hlubším kastrole osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme omytý a nasekaný špenát a cca 10 minut dusíme.
- Takto upravený špenát vmícháme do již hotové bramborové kaše.