Affolternská kaše

Ingredience


Brambory 1 kg
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 125 g
Mléko polotučné 0.4 l
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 0.2 l
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme ve vodě s lžičkou soli doměkka. Poté vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a smetanu, okořeníme muškátovým oříškem a dochutíme solí.
  2. V hlubším kastrole osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme omytý a nasekaný špenát a cca 10 minut dusíme.
  3. Takto upravený špenát vmícháme do již hotové bramborové kaše.