Kachní prsa s houbovým salátem

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Hlíva ústřičná 300 g
Hrachové lusky 300 g
Kachní prsa 600 g
Olej slunečnicový 10 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotku oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s tymiánem, balsamicem, solí a pepřem polovinou dávky. Potom zašleháme 6 lžic oleje.
  2. Houby nasucho otřeme a nakrájíme na plátky silné 3mm. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, nakrájené lusky s trochou vody a podusíme 2 minuty.
  3. Houby a lusky pokapeme připravenou zálivkou a necháme stranou.
  4. Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Kůží dospod grilujeme 10 minut, maso obrátíme a grilujeme dalších 10 minut.
  5. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s houbovým salátem.