Kachní prsa s houbovým salátem
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Hlíva ústřičná |
300 g |
Hrachové lusky |
300 g |
Kachní prsa |
600 g |
Olej slunečnicový |
10 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotku oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme s tymiánem, balsamicem, solí a pepřem polovinou dávky. Potom zašleháme 6 lžic oleje.
- Houby nasucho otřeme a nakrájíme na plátky silné 3mm. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Přidáme očištěné, nakrájené lusky s trochou vody a podusíme 2 minuty.
- Houby a lusky pokapeme připravenou zálivkou a necháme stranou.
- Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Kůží dospod grilujeme 10 minut, maso obrátíme a grilujeme dalších 10 minut.
- Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s houbovým salátem.