Vepřové medailonky s bylinkovým máslem
Ingredience
Brambory |
400 g |
Máslo bylinkové |
100 g |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
5 ks |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová panenka |
600 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Do každého nařízneme kaspu.
- Oloupané šalotky nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. 50g bylinkového másla utřeme se šalotkou, nasekanou petrželkou a strouhankou. Osolíme, opepříme a směsí naplníme medailonky. Upevníme párátky.
- Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se zbylým bylinkovým máslem zabalíme do alobalu. Vložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 40 minut za občasného obracení.
- Medailonky osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně 6-8 minut.
- Medailonky upravíme na talíře a podáváme s bramborami a mrkví.