Vepřové medailonky s bylinkovým máslem

Ingredience


Brambory 400 g
Máslo bylinkové 100 g
Mrkev kořen 4 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šalotka 5 ks
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová panenka 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Do každého nařízneme kaspu.
  2. Oloupané šalotky nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. 50g bylinkového másla utřeme se šalotkou, nasekanou petrželkou a strouhankou. Osolíme, opepříme a směsí naplníme medailonky. Upevníme párátky.
  3. Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se zbylým bylinkovým máslem zabalíme do alobalu. Vložíme na rozehřátý gril a grilujeme asi 40 minut za občasného obracení.
  4. Medailonky osolíme, opepříme a grilujeme po každé straně 6-8 minut.
  5. Medailonky upravíme na talíře a podáváme s bramborami a mrkví.