Pestré špízy s mátovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
24 ks |
Brokolice |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
3 ks |
Máta |
2 polévková lžíce |
Ocet Sherry |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a scedíme. Omytou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, propláchneme studenou vodou a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
- Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na lžíci olej. Posypeme cukrem a za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme polovinu nasekané máty, 100ml vody a sherry ocet. Chvíli povaříme a necháme vychladnout. Potom vmícháme zbylou mátu.
- Omytá jablka nakrájíme na osminky a řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem. Obalíme v sezamu a necháme zaschnout.
- Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špízy. Potřeme je zbylým olejem a grilujeme po každé straně 2 minuty.
- Špízy podáváme s mátovou omáčkou.