Pestré špízy s mátovou omáčkou

Ingredience


Brambory 24 ks
Brokolice 1 ks
Cibule 2 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jablka 3 ks
Máta 2 polévková lžíce
Ocet Sherry 4 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě a scedíme. Omytou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, propláchneme studenou vodou a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
  2. Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na lžíci olej. Posypeme cukrem a za stálého míchání necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme polovinu nasekané máty, 100ml vody a sherry ocet. Chvíli povaříme a necháme vychladnout. Potom vmícháme zbylou mátu.
  3. Omytá jablka nakrájíme na osminky a řezné plochy potřeme rozšlehaným vejcem. Obalíme v sezamu a necháme zaschnout.
  4. Brambory, brokolici a jablka střídavě napichujeme na špízy. Potřeme je zbylým olejem a grilujeme po každé straně 2 minuty.
  5. Špízy podáváme s mátovou omáčkou.