Bedly v celestýnském těstíčku
Ingredience
Bedly čerstvé |
8 ks |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kloboučky hub očistíme a osolíme polovinou dávky soli.
- V misce smícháme polohrubou mouku s vejcem a solí. Těstíčko zředíme mlékem a necháme asi 30 minut odpočinout. Potom těstíčko rozšleháme a vmícháme nasekanou petrželku.
- Připravené houby namáčíme do těstíčka a smažíme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.