Španělský letní salát

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 8 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sardelové řezy 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.
  2. Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.
  3. Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.
  4. Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.