Španělský letní salát
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sardelové řezy |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a nakrájíme na dílky.
- Omytý salát rozebereme na listy, oloupanou okurku nakrouháme na plátky, omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Olivy a sardelové řezy propláchneme vodou a necháme okapat.
- Talířky obložíme listy salátu, připravenou zeleninou, olivami a sardelovými řezy. Osolíme, opepříme, mírně osladíme a zakapeme octem a olejem.
- Salát ozdobíme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.