Salát z červeného zelí s ovocem
Ingredience
Banány |
1 ks |
Citronová šťáva |
6 polévková lžíce |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Fíky čerstvé |
150 g |
Jablka |
2 ks |
Kompot ananasový |
150 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zelí hlávkové červené |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 4 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí nakrouháme, zalijeme vroucí osolenou vodou a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme na sítu okapat.
- Zelí vložíme do mísy, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a promícháme.
- Omyté a osušené fíky nakrájíme na nudličky, kompotovaný ananas nakrájíme na kousky, banán na kolečka. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, oloupaná jablka nakrájíme na osminky. Všechno připravené ovoce přidáme k zelí, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladu.
- Před podáváním do salátu vmícháme olej.