Salát z červeného zelí s ovocem

Ingredience


Banány 1 ks
Citronová šťáva 6 polévková lžíce
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Fíky čerstvé 150 g
Jablka 2 ks
Kompot ananasový 150 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Zelí hlávkové červené 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí nakrouháme, zalijeme vroucí osolenou vodou a povaříme 4 minuty. Scedíme a necháme na sítu okapat.
  2. Zelí vložíme do mísy, přidáme ocet, citronovou šťávu, cukr, špetku soli a promícháme.
  3. Omyté a osušené fíky nakrájíme na nudličky, kompotovaný ananas nakrájíme na kousky, banán na kolečka. Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky, oloupaná jablka nakrájíme na osminky. Všechno připravené ovoce přidáme k zelí, promícháme, mísu přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladu.
  4. Před podáváním do salátu vmícháme olej.