Salát z černého kořene
Ingredience
Černý kořen |
500 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý černý kořen uvaříme doměkka a po vychladnutí nakrájíme na kousky.
- Asi 5 lžic vychladlého vývaru z kořene smícháme s olejem, kečupem, mletou paprikou, zakysanou smetanou a solí.
- Připravenou zálivkou přelijeme uvařený černý kořen a salát necháme nejméně 1 hodinu v chladu odležet.