Kapustový salát s protlakem
Ingredience
Cukr krupice |
5 g |
Jablka |
120 g |
Kapusta hlávková |
400 g |
Kopr čerstvý |
50 g |
Okurky nakládané |
100 g |
Olej olivový |
30 ml |
Protlak rajčatový |
3 dl |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
4 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu nakrájíme na slabé proužky, osolíme a necháme v míse změknout. Okurky a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s rajským protlakem, olejem a smetanou, trochu osladíme. Nakonec vmícháme změklou kapustu a nasekaný kopr a rozdělíme do misek. Ozdobíme snítkou kopru.