Kachna ve vinné omáčce

Ingredience


Cibule 4 ks
Kachna mražená 1500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 400 ml
Zakysaná smetana 300 g
Zelenina kořenová 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
  2. Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
  3. Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
  4. Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
  5. Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
  6. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.