Kachna ve vinné omáčce
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Kachna mražená |
1500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
400 ml |
Zakysaná smetana |
300 g |
Zelenina kořenová |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
- Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
- Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
- Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
- Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.