Newyorkské kuře
Ingredience
Česnek |
5 g |
Kuře |
1500 g |
Mléko - podmáslí |
350 ml |
Mouka pšeničná hladká |
125 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej slunečnicový |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
10 g |
Slanina vepřová |
45 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
- Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
- Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
- V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
- V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
- (10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
- V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.