Newyorkské kuře

Ingredience


Česnek 5 g
Kuře 1500 g
Mléko - podmáslí 350 ml
Mouka pšeničná hladká 125 g
Muškátový oříšek 3 g
Olej slunečnicový 150 ml
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 10 g
Slanina vepřová 45 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře naporcujeme na 8 porcí. Do mísy nalijeme podmáslí, vložíme do něj porce kuřete a několikrát je v podmáslí obrátíme. Přikryjeme a necháme 2-3 hodiny macerovat, občas kuře obrátíme.
  2. Ve velké míse smícháme mouku se solí, paprikou, pepřem, česnekovými granulemi a muškátovým oříškem.
  3. Vyndáme kuře a necháme přebytečné podmáslí okapat. Kuře obalíme v ochucené mouce.
  4. V pánvi, do které nalijeme 2cm vrstvu oleje a rozehřejeme na 180 °C, se kostička chleba při této teplotě usmaží za 1 minutu.
  5. V rozehřátém oleji fritujeme obalené porce kuřete do zlatohněda
  6. (10-15 minut). Při fritování je obracíme, aby se smažily stejnoměrně. Hotové porce necháme okapat na papírových ubrouscích.
  7. V grilu připravíme křupavou slaninu, grilujeme 3-4 minuty 10 cm pod horkým grilem. Porce kuřete servírujeme, zdobíme slaninou a petrželovou natí.