Jednoduchý houskový nákyp
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Mandle |
1 ks |
Mléko plnotučné |
125 ml |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Strouhanka |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v rozpálené troubě cca 30 minut. Nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.