Jednoduchý houskový nákyp

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 50 g
Cukr vanilka 20 g
Mandle 1 ks
Mléko plnotučné 125 ml
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Žemle tuková 2 ks
Máslo čerstvé 10 g
Strouhanka 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housky nastrouháme a v mléce uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout, poté do kaše zamícháme nastrouhanou hořkou mandli, žloutky, strouhanou citronovou kůru, cukr a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v rozpálené troubě cca 30 minut. Nákyp posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.