Treska s mořskou řasou a krevetami
Ingredience
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Likér anýzový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řasa Wakame |
200 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Rybu pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a na nepřilnavé pánvi nasucho, zprudka opečeme z obou stran cca 1minutu.
- Poté vložíme rybu do zapékací mísy, přidáme bílé víno, anýzovku, smetanu, máslo, řasy wakame a oloupané krevety a v troubě asi 10min zapečeme.
- Po vyjmutí necháme cca 2minuty odpočívat a podáváme.