Treska s mořskou řasou a krevetami

Ingredience


Filé z aljašské tresky 600 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Likér anýzový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řasa Wakame 200 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Rybu pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a na nepřilnavé pánvi nasucho, zprudka opečeme z obou stran cca 1minutu.
  3. Poté vložíme rybu do zapékací mísy, přidáme bílé víno, anýzovku, smetanu, máslo, řasy wakame a oloupané krevety a v troubě asi 10min zapečeme.
  4. Po vyjmutí necháme cca 2minuty odpočívat a podáváme.