Portorikánské kuře
Ingredience
Kuře |
1200 g |
Tymián čerstvý |
15 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
20 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Limetková šťáva |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
3 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rum |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
3 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Zázvor mletý |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uděláme rumovou pastu: dohladka rozmixujeme limetkovou šťávu, rum, olej, sojovou omáčku, kolečka chilli papričky, česnek a koření, tymián, sůl a pepř.
- Kuře naporcujeme a potřeme hotovou pastou, necháme 30 minut marinovat v chladničce.
- Kuře položíme na zahradní gril nebo 10 cm pod nahřátý kuchyňský gril. Grilujeme asi 10 minut, až začne vytékat čirá šťáva.