Portorikánské kuře

Ingredience


Kuře 1200 g
Tymián čerstvý 15 g
Česnek 2 stroužek
Chilli paprička zelená 20 g
Cibulka jarní 100 g
Limetková šťáva 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 3 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 g
Rum 2 polévková lžíce
Skořice mletá 3 g
Sůl 5 g
Tymián čerstvý 10 g
Zázvor mletý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uděláme rumovou pastu: dohladka rozmixujeme limetkovou šťávu, rum, olej, sojovou omáčku, kolečka chilli papričky, česnek a koření, tymián, sůl a pepř.
  2. Kuře naporcujeme a potřeme hotovou pastou, necháme 30 minut marinovat v chladničce.
  3. Kuře položíme na zahradní gril nebo 10 cm pod nahřátý kuchyňský gril. Grilujeme asi 10 minut, až začne vytékat čirá šťáva.