Bramborové šišky s cibulkou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 700 g
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pšeničná krupice 150 g
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.
  2. Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.
  3. Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.
  4. Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.