Bramborové šišky s cibulkou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
700 g |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pšeničná krupice |
150 g |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.
- Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.
- Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.
- Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.