Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hrášek |
4 polévková lžíce |
Jehněčí žebírka |
600 g |
Maliny |
200 g |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vodka |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.
- Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.
- Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.
- Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.
- Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.