Pečené jehněčí kotlety s lesními plody ve vodce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hrášek 4 polévková lžíce
Jehněčí žebírka 600 g
Maliny 200 g
Med včelí 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vodka 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200C.
  2. Mezitím maso potřeme olejem, rozdrceným česnekem, nasekaným rozmarýnem a medem, ochutíme solí a pepřem.
  3. Rozpálíme nepřilnavou pánev a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Dáme na plech a pečeme asi 25minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme 5min odpočívat.
  4. Maliny rozmixujeme, zahřejeme v kastrůlku a přilijeme vodku.
  5. Hráškové lusky spaříme na cedníku vroucí vodou a ihned zchladíme. Takto zůstane hrášek zelený.
  6. Hotové maso rozdělíme na talíře, podáváme s trochou malinové omáčky a dozdobené hráškem.