Quiche lorraine

Ingredience


Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 250 g
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 45% 150 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo.
  2. Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
  3. Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem.
  4. Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené.