Quiche lorraine
Ingredience
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Mouku nasypeme do mísy a přidáme máslo, špetku soli a cca 3 polévkové lžíce vlaždé vody. Vše zpracujeme na těsto, dáme do formy na quiche a dáme na hodinu na chladnější místo.
- Slaninu opečeme do zlatova na pánvi. Sýr nakrájíme na tenké plátky.
- Těsto, které jsme již vložili do formy, ozdobíme slaninou a sýrem.
- Rozmícháme vajíčko se smetanou a ochutíme špetkou soli, špetkou pepře. Následně přelijeme těsto touto omáčkou a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme cca 30 minut, popřípadě dokud není vajíčko dozlatova upečené.