Palačinky s olivami
Ingredience
Gouda |
60 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Olivy nakládané |
100 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zeleninová směs jarní - mražená |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy vložíme vejce, přidáme mouku, mléko, špetku soli, posekanou pažitku a vymícháme těsto na palačinky.
- V pánvi rozehřejeme lžíci másla a usmažíme na něm tenké palačinky. Vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Do pánve dáme rozehřát další lžíci másla, přidáme mraženou zeleninu, plátky oliv z konzervy a podusíme několik minut. Osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Palačinky rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a podáváme.