Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Mouka sójová plnotučná |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Ovesné vločky |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 dl |
Zeleninová směs jarní - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
- Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí.
- V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty.
- Podáváme horké i studené.