Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koření grilovací 1 kávová lžička
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1.5 dl
Mouka sójová plnotučná 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Ovesné vločky 500 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 dl
Zeleninová směs jarní - mražená 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
  2. Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí.
  3. V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty.
  4. Podáváme horké i studené.