Kuřecí prsa se zakysanou smetanou

Ingredience


Kuřecí prsa 1200 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 15 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 200 g
Citronová šťáva 40 ml
Kardamom 1 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Šafrán 3 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Zázvor celý 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hmoždíře dáme kardamom, šafrán a nakrájený zázvor, dohladka je utřeme. V misce promícháme s citronovou šťávou, koriandrem a skořicí.
  2. Prsa dáme do mělké misky, zalijeme marinádou a několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně pokryla. Zakryjeme a necháme 20 minut v chladničce marinovat.
  3. Do pekáče nalijeme olej. Osolená kuřecí prsíčka v oleji několikrát obrátíme a kůží nahoru je klademe na pekáč. Pečeme 20-25 minut
  4. v předehřáté troubě při 190 °C.
  5. Maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Pekáč položíme na sporák, přilijeme smetanu a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí, omáčku prohřejeme.
  6. Omáčku rozdělíme na 6 talířů, na ni vložíme porce kuřete, posypeme nasekanou petrželí a servírujeme.