Kuřecí prsa se zakysanou smetanou
Ingredience
Kuřecí prsa |
1200 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
15 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
200 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Šafrán |
3 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hmoždíře dáme kardamom, šafrán a nakrájený zázvor, dohladka je utřeme. V misce promícháme s citronovou šťávou, koriandrem a skořicí.
- Prsa dáme do mělké misky, zalijeme marinádou a několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně pokryla. Zakryjeme a necháme 20 minut v chladničce marinovat.
- Do pekáče nalijeme olej. Osolená kuřecí prsíčka v oleji několikrát obrátíme a kůží nahoru je klademe na pekáč. Pečeme 20-25 minut
- v předehřáté troubě při 190 °C.
- Maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Pekáč položíme na sporák, přilijeme smetanu a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí, omáčku prohřejeme.
- Omáčku rozdělíme na 6 talířů, na ni vložíme porce kuřete, posypeme nasekanou petrželí a servírujeme.