Lososová quiche
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Listové těsto |
450 g |
Losos - filety |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Listové těsto použijeme dle návodu a dáme ho do formy na koláč.
- Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a žampiony zlehka opečeme.
- Kopr omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Lososa nasekáme na kostičky a rozložíme ho s koprem a žampiony na těsto ve formě.
- Nakonec vezmeme smetanu a přidáme do ní hořčici a vejce, osolíme a opepříme. Touto směsí pak polijeme celou směs na formě.
- Quiche pak vložíme do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů Celsia a pečeme alespoň 25 minut.