Lososová quiche

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Listové těsto 450 g
Losos - filety 200 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Listové těsto použijeme dle návodu a dáme ho do formy na koláč.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a žampiony zlehka opečeme.
  3. Kopr omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Lososa nasekáme na kostičky a rozložíme ho s koprem a žampiony na těsto ve formě.
  4. Nakonec vezmeme smetanu a přidáme do ní hořčici a vejce, osolíme a opepříme. Touto směsí pak polijeme celou směs na formě.
  5. Quiche pak vložíme do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů Celsia a pečeme alespoň 25 minut.