Kapušňáky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Debrecínská pečeně |
100 g |
Kmín celý |
5 g |
Listové těsto |
500 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
8 g |
Zelí hlávkové červené |
1 kg |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle osmažíme cibuli pokrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme kmín, krátce orestujeme a přidáme zelí nakrouhané na slabé nudličky. Podusíme doměkka, dokud se všechna tekutina nevyvaří, osolíme, opepříme, osladíme. Přidáme nakrájenou debrecínku a ještě chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a odstavíme.
- Listové těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme porci zelí a stočíme do kornoutu. Pečlivě na koncích stiskneme a rozložíme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.