Kapušňáky

Ingredience


Cibule 1 ks
Debrecínská pečeně 100 g
Kmín celý 5 g
Listové těsto 500 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Pepř černý mletý 4 g
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 8 g
Zelí hlávkové červené 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmažíme cibuli pokrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme kmín, krátce orestujeme a přidáme zelí nakrouhané na slabé nudličky. Podusíme doměkka, dokud se všechna tekutina nevyvaří, osolíme, opepříme, osladíme. Přidáme nakrájenou debrecínku a ještě chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a odstavíme.
  2. Listové těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme porci zelí a stočíme do kornoutu. Pečlivě na koncích stiskneme a rozložíme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.