Karbanátky ze zelí

Ingredience


Cibule 1 ks
Mléko polotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 20 g
Muškátový oříšek 2 g
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý mletý 4 g
Rohlíky bílé 2 ks
Sádlo škvařené 10 g
Strouhanka 200 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 3 ks
Zelí hlávkové bílé 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
  2. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.