Karbanátky ze zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Sádlo škvařené |
10 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelí hlávkové bílé |
1 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.