Ovesné placičky se zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Majoránka |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Ovesné vločky |
500 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Směs zeleninová 4 ročních období |
200 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
- Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.
- V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.
- Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.