Ovesné placičky se zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Koření grilovací 1 kávová lžička
Majoránka 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 dl
Ovesné vločky 500 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Směs zeleninová 4 ročních období 200 g
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
  2. Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.
  3. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.
  4. V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.
  5. Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.