Guláš z čerstvých hub na slanině

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 100 g
Houby čerstvé 800 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 35 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.
  3. Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
  4. Dochutíme solí, pepřem a podáváme.