Guláš z čerstvých hub na slanině
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
100 g |
Houby čerstvé |
800 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.
- Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
- Dochutíme solí, pepřem a podáváme.