Tabbouleh
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
50 g |
Citronová šťáva |
100 ml |
Limetková šťáva |
100 ml |
Okurky |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšenice - obilky |
175 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bulgur uvaříme v osolené vodě a vaříme, dokud nezměkne. Mezitím přivedeme vodu v kastrůlku k varu a uvaříme po dobu 10 minut vejce, dáme je pod tekoucí vodu, oloupeme je a rozmačkáme.
- K bulguru přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, rozetřený česnek, zelenou papriku nakrájenou na nudličky, olivový olej, citronovou a limetkovou šťávu, nasekanou bazalku, kůru z citronu, osolíme opepříme a vše pořádně promícháme a podáváme.