Tabbouleh

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 50 g
Citronová šťáva 100 ml
Limetková šťáva 100 ml
Okurky 150 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Paprika zelená 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšenice - obilky 175 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bulgur uvaříme v osolené vodě a vaříme, dokud nezměkne. Mezitím přivedeme vodu v kastrůlku k varu a uvaříme po dobu 10 minut vejce, dáme je pod tekoucí vodu, oloupeme je a rozmačkáme.
  2. K bulguru přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, rozetřený česnek, zelenou papriku nakrájenou na nudličky, olivový olej, citronovou a limetkovou šťávu, nasekanou bazalku, kůru z citronu, osolíme opepříme a vše pořádně promícháme a podáváme.