Thajské kuře s tofu
Ingredience
Arašídy |
30 g |
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
10 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Citronová tráva |
10 g |
Cukr krupice |
5 g |
Fenykl obecný |
5 g |
Kaštany jedlé |
200 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Kuřecí prsa |
400 g |
Limetka |
1 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salát hlávkový |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr sójový - Tofu |
175 g |
Vývar drůbeží |
600 ml |
Zázvor celý |
25 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Prsíčka nakrájíme na kostky, pokapeme olejem, posypeme zázvorem, polovinou nasekaného česneku, osolíme, opepříme a necháme 3 minuty stát.
- Rozehřejeme wok nebo pánev, přidáme směs s kuřecím masem, plátky vařených jedlých kaštanů a 8-10 minut vše průběžně promícháváme smažíme. Wok odstavíme stranou.
- Do hrnce dáme polovinu vývaru, přidáme citronelu, přivedeme k varu a 5 minut velmi zvolna vaříme.
- Rozmixujeme zbylý vývar s česnekem, koriandrem, zázvorem, salátem, chilli papričkou, sójovou omáčkou, cukrem a fenyklovými semínky.
- Vařicí vývar, rozmixovanou směs s koriandrem a tofu přidáme do woku ke kuřecímu masu a kaštanům. Promícháme a dobře prohřejeme.
- Servírujeme, zdobíme řezy limetky, plátky jarní cibulky a arašídy.