Thajské kuře s tofu

Ingredience


Arašídy 30 g
Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 10 g
Cibulka jarní 50 g
Citronová tráva 10 g
Cukr krupice 5 g
Fenykl obecný 5 g
Kaštany jedlé 200 g
Koriandr čerstvý 10 g
Kuřecí prsa 400 g
Limetka 1 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 5 g
Salát hlávkový 50 g
Sůl 5 g
Sýr sójový - Tofu 175 g
Vývar drůbeží 600 ml
Zázvor celý 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prsíčka nakrájíme na kostky, pokapeme olejem, posypeme zázvorem, polovinou nasekaného česneku, osolíme, opepříme a necháme 3 minuty stát.
  2. Rozehřejeme wok nebo pánev, přidáme směs s kuřecím masem, plátky vařených jedlých kaštanů a 8-10 minut vše průběžně promícháváme smažíme. Wok odstavíme stranou.
  3. Do hrnce dáme polovinu vývaru, přidáme citronelu, přivedeme k varu a 5 minut velmi zvolna vaříme.
  4. Rozmixujeme zbylý vývar s česnekem, koriandrem, zázvorem, salátem, chilli papričkou, sójovou omáčkou, cukrem a fenyklovými semínky.
  5. Vařicí vývar, rozmixovanou směs s koriandrem a tofu přidáme do woku ke kuřecímu masu a kaštanům. Promícháme a dobře prohřejeme.
  6. Servírujeme, zdobíme řezy limetky, plátky jarní cibulky a arašídy.