Sladkokyselá kuřecí prsa
Ingredience
Celer řapíkatý |
80 g |
Cibule |
100 g |
Kečup |
50 ml |
Kompot ananasový |
250 g |
Kopr čerstvý |
250 g |
Koriandr čerstvý |
30 g |
Kuřecí prsa |
500 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
30 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Paprika červená |
100 g |
Paprika zelená |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Omáčka sojová světlá |
40 ml |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Voda pitná |
20 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
- Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
- je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
- Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
- Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
- Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
- Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.