Sladkokyselá kuřecí prsa

Ingredience


Celer řapíkatý 80 g
Cibule 100 g
Kečup 50 ml
Kompot ananasový 250 g
Kopr čerstvý 250 g
Koriandr čerstvý 30 g
Kuřecí prsa 500 g
Maizena - kukuřičný škrob 30 g
Olej rostlinný 50 ml
Paprika červená 100 g
Paprika zelená 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Omáčka sojová světlá 40 ml
Víno rýžové čínské 20 ml
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
  2. Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
  3. je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
  4. Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
  5. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  6. Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
  7. Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
  8. Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.