Smetanový nákyp se šlehačkou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Cukr moučkový 100 g
Vaječný bílek slepičí 5 ks
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Smetana čerstvá ke šlehání 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu ušleháme metličkou se žloutky, lžící mouky a vanilkou. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
  2. V míse utřeme do husta cukr se žloutky, přidáme vychladlý krém a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-45 min. Hotový nákyp dozdobíme ušlehanou šlehačkou a podáváme.