Indonéské kuře na jehle

Ingredience


Arašídy 35 g
Kuřecí prsa 600 g
Petržel - nať 10 g
Česnek 3 stroužek
Cibulka jarní 100 g
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 90 ml
Šťáva citrónová 40 ml
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Kokosová moučka 30 g
Máslo arašídové 250 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř cayenský 3 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Voda pitná 200 ml
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
  2. Na marinádu:
  3. Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
  4. Na omáčku satay:
  5. Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
  6. Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
  7. Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
  8. grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
  9. Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.