Indonéské kuře na jehle
Ingredience
Arašídy |
35 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Petržel - nať |
10 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibulka jarní |
100 g |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
90 ml |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Kokosová moučka |
30 g |
Máslo arašídové |
250 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
3 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
200 ml |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
- Na marinádu:
- Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
- Na omáčku satay:
- Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
- Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
- Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
- grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
- Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.