Roláda s žampiony a kukuřicí

Ingredience


Kukuřice 120 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 65 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Vejce slepičí 4 ks
Vývar zeleninový 145 ml
Žampiony čerstvé 150 g
Jogurt bílý 150 g
Paprika oranžová 1 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si omáčku. Papriku zbavíme semínek, rozkrojíme jí napůl a smažíme ji asi 20 minut, poté oloupeme a nasekáme. Smícháme s paprikou, bílým jogurtem, solí, pepřem, pažitkou a rajčaty, které si nasekáme.
  2. Rozehřejeme si polovinu másla a osmažíme nakrájené žampiony asi 4 minuty, přilijeme zeleninový vývar, zahustíme moukou a vaříme na mírném plameni 2 minuty a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme kukuřici a udržujeme teplé. Vymažeme si pečicí formu o velikosti 25 x 33 a vyložíme ji pečicím papírem.
  3. Druhou polovinu másla rozehřejeme a vmícháme zbytek mouky, vaříme 1 minutu, stáhneme ze sporáku a vlijeme smetanu, vrátíme na oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout, přidáme žloutky, bílky si ušleháme do pěny a dáme do těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě asi tak 15 minut dozlatova. Vyklopíme a sundáme pečicí papír, namažeme náplní a srolujeme roládu. Podáváme s paprikovou omáčkou.