Roláda s žampiony a kukuřicí
Ingredience
Kukuřice |
120 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
65 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar zeleninový |
145 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Paprika oranžová |
1 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si omáčku. Papriku zbavíme semínek, rozkrojíme jí napůl a smažíme ji asi 20 minut, poté oloupeme a nasekáme. Smícháme s paprikou, bílým jogurtem, solí, pepřem, pažitkou a rajčaty, které si nasekáme.
- Rozehřejeme si polovinu másla a osmažíme nakrájené žampiony asi 4 minuty, přilijeme zeleninový vývar, zahustíme moukou a vaříme na mírném plameni 2 minuty a mícháme, až omáčka zhoustne. Přidáme kukuřici a udržujeme teplé. Vymažeme si pečicí formu o velikosti 25 x 33 a vyložíme ji pečicím papírem.
- Druhou polovinu másla rozehřejeme a vmícháme zbytek mouky, vaříme 1 minutu, stáhneme ze sporáku a vlijeme smetanu, vrátíme na oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme vychladnout, přidáme žloutky, bílky si ušleháme do pěny a dáme do těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme v troubě asi tak 15 minut dozlatova. Vyklopíme a sundáme pečicí papír, namažeme náplní a srolujeme roládu. Podáváme s paprikovou omáčkou.