Řecký špíz
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Paprika zelená |
200 g |
Rajčata Cherry |
500 g |
Žampiony čerstvé |
375 g |
Ocet vinný červený |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
175 ml |
Omáčky |
125 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme olej, sójovou omáčku, vinný ocet, tymián, sůl a pepř podle chuti. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a dobře je s marinádou promícháme. Zakryjeme a necháme v chladničce alespoň 10 minut marinovat.
- Maso vyndáme z marinády. Na jehly střídavě napichujeme zelenou papriku, rajče, marinované kuřecí maso a žampion.
- Připravené špízy grilujeme z každé strany 3-5 minut 10 cm pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou, až jsou dobře propečené.