Řecký špíz

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Paprika zelená 200 g
Rajčata Cherry 500 g
Žampiony čerstvé 375 g
Ocet vinný červený 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 175 ml
Omáčky 125 ml
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme olej, sójovou omáčku, vinný ocet, tymián, sůl a pepř podle chuti. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a dobře je s marinádou promícháme. Zakryjeme a necháme v chladničce alespoň 10 minut marinovat.
  2. Maso vyndáme z marinády. Na jehly střídavě napichujeme zelenou papriku, rajče, marinované kuřecí maso a žampion.
  3. Připravené špízy grilujeme z každé strany 3-5 minut 10 cm pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou, až jsou dobře propečené.