Kuřecí kapsa s ricottou
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Kuřecí prsa |
700 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Bazalka |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
20 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ricotta |
125 g |
Cibule |
80 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Passata (drcená rajčata) |
400 g |
Pažitka |
10 g |
Petržel - nať |
10 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.
- Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky
- a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.
- Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.
- Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.
- Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.