Kuřecí kapsa s ricottou

Ingredience


Bazalka 10 g
Kuřecí prsa 700 g
Máslo čerstvé 30 g
Bazalka 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata sušená sterilovaná 20 g
Sůl 5 g
Sýr Ricotta 125 g
Cibule 80 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Passata (drcená rajčata) 400 g
Pažitka 10 g
Petržel - nať 10 polévková lžíce
Tymián čerstvý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.
  2. Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky
  3. a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.
  4. Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.
  5. Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.