Hovězí maso s oříšky kešu a paprikami
Ingredience
Celer - nať |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Hovězí kýta |
500 g |
Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce |
Kešu oříšky pražené |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek a zázvor a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené hovězí nudličky a smažíme, dokud nezhnědnou.
- Přidáme sójovou omáčku, cukr a vše rozmícháme. Přidáme pokrájené jarní cibulky, papriky, celer, žampiony, kešu oříšky a promícháme. Přilijeme vývar a povaříme za stálého míchání 3 minuty.
- Podáváme okamžitě.